Orientació Acadèmica

Batxillerat - Descripció del batxillerat

¿T'ajudem a trobar el teu curs ideal?
El nostre cercador troba fins a 3 cursos
relacionats amb aquest contingut que millor encaixen amb les teves característiques
 • Descripció del batxillerat

  El Batxillerat és la darrera etapa de l'Educació Secundària, té caràcter voluntari i la seva durada és de dos cursos, normalment entre els 16 i els 18 anys. Es desenvolupa en modalitats diferents, de manera flexible i podent cursar diferents vies dins de cada modalitat per poder oferir una formació més especialitzada tenint en compte els interessos professionals de l'alumnat.

  Els estudis d'aquesta etapa tenen les següents finalitats:
   
  • Impartir una formació general que afavoreixi en una major maduresa intel·lectual i personal, així com una major capacitat per a adquirir una àmplia gamma de sabers i habilitats.  
  • Preparar-te assegurant les bases per a estudis posteriors, tant universitaris com de formació professional.  
  • Orientar-te, permeten-te anar dibuixant les teves preferències i interessos.
  Per accedir al Batxillerat cal que estiguis en possessió del títol de graduat en educació secundària. En finalitzar satisfactòriament els estudis, rebràs el títol de batxiller, en qualsevol de les seves modalitats.  

  El Batxillerat ha d'ajudar-te a adquirir tant una maduresa intel·lectual i humana com els coneixements i habilitats per desenvolupar funcions socials amb responsabilitat i competència, i un cop finalitzat incorporar-te a la vida laboral activa o bé seguir estudis posteriors.

  Durada del batxillerat

  • Dos anys. Excepcionalment tres per a la modalitat de nocturn.
  • La permanència al Batxillerat en règim d'escolaritzat és de quatre anys, com a màxim (a excepció de les persones que el realitzin en la modalitat d'adults o a distància).

  Vies d'accés al batxillerat

  Tenir una de les següents titulacions:  
   


  Segueix llegint l'estructura del batxillerat i les modalitat en les que s'imparteix, les sortides i connexions amb altres estudis o els criteris per triar un centre de batxillerat per conèixer millor aquests estudis.
Deixa'ns les teves dades
perquè els centres conactin amb tu i puguin ampliar-te la informació dels cursos sense compromís
Cursos relacionats