Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

El Servei Voluntari Europeu (SVE)

Què és el Servei Voluntari Europeu

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és un projecte de voluntariat internacional dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys per realitzar una experiència d'aprenentatge en una organització pública d'Europa, Àfrica, Àsia o Amèrica. 

Existeix una àmplia varietat de projectes de diferents àrees en els quals participar, com per exemple assistència social, medi ambient, art i cultura, educació, esports, comunicació o desenvolupament rural.

servei voluntariat europeu sve

El SVE té una durada d'entre 2 i 12 mesos. En aquest període de temps, les persones voluntàries participen a temps complet en una activitat social sense ànim de lucre en la qual podran millorar o adquirir competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per a la seva integració social.

Com funciona un SVE

Els tres components essencials d'aquest servei són:

  • Servei de voluntariat: el participant és acollit per una organització en un país diferent al seu país de residència durant un temps determinat. El voluntari o la voluntària ha de treballar cinc dies a la setmana amb un màxim de 40 hores i podrà acumular dos dies de vacances per mes treballat. 

  • Suport continuat: les organitzacions han de proporcionar suport abans, durant i després del Servei de Voluntariat. El suport és personal, relacionat amb les tasques, suport lingüístic i administratiu (segur, visat, permís de residència).

  • Formació obligatòria: el SVE suposa una situació d'aprenentatge per als joves en tots els sentits. La formació del voluntari o voluntària és obligatòria. El seu objectiu és guiar als voluntaris al llarg de tot el procés d'aprenentatge abans, durant i després del seu servei voluntari a l'estranger

Quines despeses inclou el projecte

El Servei Voluntari Europeu és gestionat per la Comissió Europea i proporciona al voluntari o voluntària cobertura de:

  • Allotjament.
  • Transport.
  • Menjar.
  • Viatge (anada i volta).
  • Visat (si fos necessari).
  • Assegurança mèdica.
  • Petita quantitat de diners, que varia en funció del país de destinació, per a despeses personals.

A més del finançament econòmic, la persona voluntària compta amb suport lingüístic.

Com participar

Actualment, aquest projecte pertany al Cos Europeu de Solidaritat (CES), un programa de la UE que té com a objectiu ajudar els joves a participar en projectes socials i comunitaris tant en el seu propi país com a l'estranger. Aquest programa ofereix l'oportunitat de treballar, realitzar pràctiques o fer voluntariat.

Per participar en el SVE, has de posar-te en contacte amb una organització de suport, també anomenada organització d'enviament, que t'assessorarà i t'ajudarà a trobar el projecte adequat. El SVE ho desenvoluparàs en una organització d'acolliment que serà la responsable de l'execució del projecte i t'ajudarà al país de destinació. Existeix una base de dades del Servei Voluntari Europeu en la qual podràs trobar tota la informació sobre organitzacions acreditades i serveis disponibles.

Informa't de tot el que pots estudiar a l'estranger i de les beques i ajudes que existeixen per estudiar.