Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com trobar pràctiques remunerades a l'estranger?

Els programes de pràctiques a l'estranger són molt interessants per a aplicar les competències adquirides en els teus estudis, aprendre a bellugar-te en un entorn internacional i, a més, rebre per això una remuneració.Aquests programes són molt més que un treball temporal, ja que suposen una gran oportunitat de guanyar experiència en un entorn laboral real i internacional mentre aprens o perfecciones un segon idioma.

Avui dia, existeix una gran oferta d'aquestes activitats, que es converteixen en la combinació adequada per adquirir experiència professional, afegir valor al currículum i ampliar les possibilitats de desenvolupament personal i laboral.

Programes de pràctiques remunerades a l'estranger

Existeixen diversos canals i institucions que proporcionen informació, assessorament i fins i tot que organitzen i faciliten aquestes pràctiques internacionals. A continuació trobaràs algunes institucions que ofereixen beques i ajudes perquè puguis realitzar pràctiques a l'estranger.
 

Xarxa Eures

La xarxa EURES (Serveis Europeus d'Ocupació) té com a objectiu fomentar l'ocupació i la lliure circulació entre la ciutadania de la Unió Europea, actuant de pont entre empresaris i ocupadors i demandants d'ocupació.

Per aconseguir els seus objectius, la xarxa Eures, que aglutina tant a serveis públics d'ocupació com a sindicats i també organitzacions patronals, fonamenta els seus esforços en les següents línies d'actuació:

  • Informar a les persones interessades a treballar o realitzar pràctiques en un país diferent de l'Espai Econòmic Europeu sobre: oportunitats de treball, condicions laborals i aspectes legals (règims laborals, serveis sanitaris, subvencions, subsidis, etc.).

  • Oferir assessorament als ocupadors que vulguin acollir a treballadors/es d'altres països, sigui en règim de contractació laboral o en pràctiques.

  • Estrènyer llaços entre zones frontereres amb la finalitat de millorar la mobilitat de les persones entre els països de la Unió Europea.
     

IASTE

IAESTE és una associació d'estudiants originària de Londres fundada el 1948. El seu objectiu és promoure i facilitar pràctiques remunerades entre estudiants de diferents països, facilitant així l'enteniment i les relacions entre l'alumnat i les empreses.

L'associació  s'encarrega de tots els tràmits i de posar en contacte a empreses i organitzacions amb l'alumnat interessat a viure l'experiència d'iniciar una activitat que els permeti adquirir coneixements pràctics i laborals, mentre s'aprèn un altre idioma i es coneix des de dins altres cànons culturals diferents.
 

AIESEC

AIESEC és una organització internacional sense ànim de lucre que ofereix pràctiques remunerades a joves d'entre 18 i 30 anys en empreses de diferents països. Els períodes de pràctiques són de 2 a 17 mesos i el cost del programa varia en funció del destí.

Tingues en compte que els requisits acadèmics i professionals per accedir a aquestes pràctiques laborals dependran del sector professional en el qual desitgis realitzar-les.
 

Eurodisea

Eurodisea o Eurodyssey és un programa d'intercanvi de l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE) que permet a persones d'entre 18 i 30 anys realitzar pràctiques professionals a l'estranger de 3 a 7 mesos.

Per poder participar en aquest programa has de residir en una regió que sigui membre de la ARE. Concretament a Espanya aquestes regions són Catalunya, Comunitat Valenciana i Región de Murcia. Així mateix, els requisits per poder presentar-te com a candidat dependran de cada regió i oferta de pràctiques.

Els participants en el programa Eurodisea tindran dret a pràctiques laborals, curs d'idioma, allotjament, salari mensual, segur i certificat.
 

ICEX

ICEX España Exportación e Inversiones és un organisme públic empresarial d'àmbit nacional que convoca les Becas ICEX de Internacionalitzación Empresarial.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu preparar a joves professionals especialitzats en la internacionalització empresarial a través de tres fases: realitzar un Màster Universitari en Gestió Internacional de l'Empresa (fase 0), pràctiques en la xarxa d'Oficines Econòmiques i Comercials d'Espanya en l'Exterior (fase I) i pràctiques en empreses i organismes internacionals dins i fora d'Espanya (fase II).

La durada de les pràctiques és de 12 mesos i la dotació econòmica bruta anual és d'entre 21.300 i 42.800 euros segons el destí.


Fundació Arquia

Les beques Arquia es dirigeixen a estudiants d'arquitectura i joves arquitectes d'Espanya i Portugal que vulguin realitzar pràctiques professionals en estudis europeus d'arquitectura.

Per a això, la fundació ofereix a cada beneficiari una dotació econòmica de 7.000 euros repartits en pagaments mensuals. La durada del període de pràctiques és de 6 mesos.

Arquia concedeix en total 48 beques.

Voluntariat Internacional en Empresa (VIE)

El VIE és un programa francès de mobilitat internacional per a persones d'entre 18 i 28 anys de països de la Unió Europea.

Podràs realitzar pràctiques en empreses franceses de tot el món en un període d'entre 6 i 24 mesos. Si t'interessa, hauràs de consultar els requisits específics que se sol·liciten en cada oferta laboral. 
 

Vulcanus in Japan

Les beques Vulcanus es dirigeixen a estudiants universitaris d'Enginyeria o Ciències de la Unió Europea que vulguin realitzar un any de pràctiques en empreses al Japó.

La dotació econòmica proporcionada és d'1.900.000 ien. Aquestes ajudes inclouen un seminari d'una setmana sobre la cultura japonesa, un curs intensiu de japonès durant quatre mesos i vuit mesos de pràctiques en una empresa del país.
 

Ministeri de Treball i Economia Social

En el portal del Ministeri de Treball i Economia Social existeix un apartat dedicat a webs d'ocupació en l'exterior. Cada pàgina ofereix informació sobre el mercat de treball d'un país concret i, entre altres dades, també es donen a conèixer les diferents opcions per realitzar pràctiques remunerades en països com Alemanya o el Regne Unit.

A més, en aquestes webs s'ofereix assessorament sobre aspectes relacionats amb la recerca d'ocupació, l'emprenedoria, l'accés a serveis essencials, la formació d'idiomes i fins i tot programes específics per facilitar el retorn a Espanya de ciutadans i ciutadanes que estan treballant a l'estranger.
 

Empreses de recursos humans

A més de la fonts citades anteriorment, les persones interessades també poden trobar informació sobre aquest tipus d'ofertes laborals a les empreses de col·locació, les webs especialitzades en ocupació i les pàgines de les pròpies empreses contractants.

Segons fonts de l'empresa de col·locació Adecco, països com Alemanya, Regne Unit o França es mostren molt receptius a l'hora d'acollir en pràctiques a estudiants espanyols de tot tipus de sectors i àrees professionals: enginyeries, sector serveis, informàtica, etc., ja que són considerats molt polivalents i ben preparats des de les seves respectives universitats o centres d'estudis.