Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Tornar a casa després d'una estada a l'estranger

Les estades a l'estranger ofereixen l'oportunitat de desenvolupar una sèrie de competències molt ben valorades a l'entorn de treball: adaptació i flexibilitat, autonomia i resolució de problemes, entre d'altres. També les competències acadèmiques o lingüístiques que hagis adquirit reforçaran el teu perfil.

És important que tot el que hagis fet a l'estranger quedi reflectit en el CV i que, en la mesura del possible, puguis aportar títols oficials que acreditin les teves competències i realitzis l'homologació de la titulació o el reconeixement professional si vols treballar a aquí.

Tornar a casa després d'estudiar a l'estranger

Consideracions sobre la tornada després d'estudiar en un altre país

Tornar o no és el dilema al que s'enfronten les persones que han decidit marxar a estudiar a l'estranger. És una decisió difícil que implica valorar totes les opcions.

En aquesta decisió  influeixen factors personals i professionals, per això, prendre aquest tipus de decisions requereix un alt nivell d'autoconeixement: només coneixent les teves prioritats podràs prendre la decisió adequada per a tu.

A continuació trobaràs algunes raons que pots sospesar abans de tornar al teu país o quedar-te a l'estranger. La importància de cadascuna d'elles dependrà del pes que li atribueixis en el moment de prendre la decisió.
  • Possibilitat d'allargar la teva estada acadèmica. Has de tenir en compte si el programa d'intercanvi o el programa de beca exigeix tornar al teu país per un temps determinat o si pots permetre't continuar a l'estranger si és el teu desig.
  • Projecció de futur. Valora les oportunitats tant d'aprenentatge com de feina que pots tenir si et quedes a l'estranger com si tornes a casa. D'aquesta manera podràs decidir quina és l'opció que més et convé pel teu creixement personal i desenvolupament professional.
  • Qualitat de vida. has de fer una comparativa dels elements que afecten la qualitat del dia a dia, com poden ser: el clima, els horaris de feina, el nivell de vida, el salari, el transport per desplaçar-te, la xarxa de contactes, etc. amb l'objectiu d'analitzar en quin país prefereixes viure.

  • Estar amb els teus éssers estimats. Hi ha qui té necessitat de tornar al seu lloc d'origen una vegada finalitzats els estudis a l'estranger per a estar més prop dels seus familiars i amistats.
     
  • Treballar al teu país. Per un sentit de responsabilitat social, hi ha persones que decideixen tornar per invertir el seu talent en el mercat laboral del seu lloc natal (aportar els coneixements adquirits a l'estranger per a ajudar a avançar com a societat). Recorda informar-te sobre els tràmits necessaris per a acreditar els estudis cursats i desenvolupar la teva activitat professional a Espanya.
Coneix tots els estudis que pots cursar a l'estranger i les oportunitats fer finançar-los.