Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Introducció a les tècniques d'estudi

Aprendre a estudiar és una de les assignatures pendents a les quals han d'enfrontar-se tant els estudiants com aquells que treballen però que desitgen complementar la seva formació amb coneixements especialitzats i adaptats a les seves necessitats laborals.

A vegades, tenir nocions bàsiques sobre els factors més determinants per a aconseguir bons resultats acadèmics no resulta suficient, sinó que convé conèixer a fons quins passos cal seguir per a aprofitar al màxim el temps dedicat a l'estudi.

tecniques d'estudi

Què són les tècniques d'estudi i per a què serveixen?

Les tècniques d'estudi són estratègies o recursos que faciliten l'adquisició de coneixements. S'utilitzen per a aprendre millor i de manera més eficaç amb l'objectiu d'aconseguir un major rendiment acadèmic. 

A causa de la seva importància, nombroses escoles, universitats i institucions ofereixen formacions i recursos sobre tècniques d'estudi. A través d'aquests cursos podràs:

  • Adquirir una sèrie d'estratègies d'aprenentatge per a aconseguir el major rendiment possible i aconseguir els teus objectius amb èxit. 

  • Generar un ambient adequat per a l'estudi, tenint en compte aspectes com l'espai, la il·luminació, el mobiliari, la temperatura, etc.

  • Conèixer com la postura, l'alimentació i el descans contribueixen a millorar la concentració. D'aquesta manera coneixeràs en quins moments del dia pots aprofitar més el temps d'estudi i donar la importància deguda a les hores de somni.

  • Planificar l'estudi mitjançant un calendari i fer ús de les noves tecnologies

  • Esbrinar quines són les tècniques d'estudi més adequades per a cada persona en funció dels seus hàbits i de les seves habilitats.

  • Seguir els millors consells per a afrontar els exàmens, la qual cosa inclou dormir les hores suficients o fer-se un breu esquema de resposta després de llegir totes les preguntes.

És important aconseguir un mètode d'estudi propi que et permeti aprendre al teu ritme i obtenir uns resultats òptims. En definitiva, per a millorar el rendiment acadèmic és imprescindible: