Orientació Acadèmica

Beques i ajudes culturals

 • El Ministeri d'Educació i Formació Professional convoca beques per a la realització d'estudis en l'àmbit cultural, i d'aquesta forma, promoure el sector cultural.

  A més de les beques culturals, des del Ministeri es promouen també ajudes destinades a entitats no lucratives, professionals, indústries culturals per a la realització de diferents activitats i accions que ajudin a la conservació i promoció de la cultura.

  beca
  També es poden trobar premis a la literatura, la promoció de l'art, les arts escèniques, la música o les arts plàstiques. Aquests premis doten de reconeixement a aquelles accions relacionades amb l'àmbit cultural.

  En aquesta secció podràs trobar un resum de les beques culturals per a la formació.

  Beques culturals

  Existeixen tres tipus de beques per a la formació en l'àmbit cultural:

  Beques FromARTE de formació i especialització en matèries de la competència de les institucions culturals dependents del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

  Aquestes beques són per a diferents àrees: conservació i restauració de béns culturals, museologia. arts plàstiques i fotografia, biblioteconomia i documentació, arxivística, i gestió cultural.

  Els destinataris de la beca són persones amb trajectòria en l'àrea d'activitat per la que es sol·licita la beca, i que compleixin amb els requisits específics descrits a cada convocatòria.

  El termini per a la sol·licitud de la beca durant el mes d'abril, tot i això, és important verificar amb antelació el calendari per comprovar que no hi hagi canvis.

  Beques "CULTUREX" de formació pràctica en gestió cultural per a joves espanyols a l'exterior.

  Aquestes beques estan destinades a joves en formació pràctica en gestió cultural en institucions culturals a l'exterior. La finalitat és contribuir a la formació i especialització de joves professionals espanyols en gestió i programació cultural en diferents àmbits a través d'estades formatives a l'exterior.

  Per poder participar, has d'estar en possessió d'una titulació oficial de grau o equivalent, a més d'una titulació de postgrau, preferentment en àrees afins a la gestió cultural. A més, hauràs d'acreditar un nivell mínim d'idioma que varia en funció de la institució triada.

  El termini per a la sol·licitud de la beca és entre abril i maig, tot que és important verificar amb antelació el calendari per comprovar que no hi hagi canvis.

  Beques Ministeri d'Educació i Formació Professional/Fulbright.

  Aquestes beques estan destinades a titulats superiors per a l'ampliació dels seus estudis artístics o de gestió cultural en universitats i centres als Estats Units d'Amèrica.

  Els camps d'estudi per als que s'ofereixen ajudes són: arts visuals, escèniques, plàstiques i visuals; música i musicologia, museologia i conservació del patrimoni.

  Per poder sol·licitar la beca, la persona ha d'estar en possessió d'una titulació superior, i tenir una carta d'accés o invitació d'un centre nord-americà per a realitzar un programa acord amb la memòria dels estudis presentada amb caràcter previ a la concessió de la beca. 

  La presentació de les sol·licituds es realitza durant el mes de maig, tot i que has de verificar amb temps les dates per verificar que no s'hagi produït cap canvi. A més de les dates, és important que compleixis els requisits per poder optar a aquestes beques.

  Consulta els requisits de les convocatòries anteriors per verificar que compleixes amb els requisits per poder optar a aquestes beques. A més de complir amb el termini de presentació de la sol·licitud i els documents, complir amb els requisits és un aspecte imprescindible perquè et puguin concedir la beca.

  Informa't sobre els consells per sol·licitar una beca i totes les beques que existeixen.