Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Premis per a estudiants

A banda de les beques i les ajudes per estudiar, des del Ministeri d'Educació i Formació Professional es convoquen diferents premis mitjançant concursos o certàmens dirigits a estudiants, que tenen la finalitat de concedir-los una ajuda econòmica com a reconeixement als seus treballs de recerca.

beca

En aquest apartat podràs trobar tots els concursos i certàmens que es convoquen. Has de tenir en compte que cada any els requisits i dates de les convocatòries poden variar, per això és important que consultis la pàgina web del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Premis Nacionals de les Olimpíades

El Ministeri d'Educació i Formació Professional convoca anualment els Premis Nacionals de les Olimpíades de diferents disciplines: Matemàtiques, Biologia, Geologia, Física, Química i Economia.

Aquests premis es dirigeixen als alumnes que estiguin cursen Educació Secundària en el sistema educatiu espanyol que hagin superat la fase local en l'àmbit autonòmic i vulguin presentar-se a la fase nacional.

Es concedeixen una sèrie de premis en metàl·lic per cadascuna de les sis fases nacionals i ajudes en espècie als alumnes millor classificats.

Els guanyadors podran participar en els Premis de les Olimpíades Internacionals i Iberoamericanes.

Certamen Joves Investigadors

Aquest certamen promou la recerca entre els joves mitjançant la concessió de premis a treballs realitzats sobre recerques bàsiques o aplicades, o prototips relacionats amb qualsevol de les àrees del currículum de l'ESO, el Batxillerat i la Formació Professional.

Els destinataris són joves majors de 15 anys i menors de 21 anys, que estiguin matriculats en un centre docent cursant ESO, Batxillerat o FP.

Existeixen diferents premis patrocinats per diferents associacions i entitats, els premis consisteixen en una dotació econòmica o l'estada en un dels centres d'investigació patrocinadors.

La sol·licitud es realitza durant el mes d'abril, tot i que hi poden haver canvis segons la convocatòria.

Certamen Universitari Arquimedes

Aquest certamen té com a objectiu fomentar l'esperit investigador dels joves estudiants universitaris mitjançant la concessió de premis a treballs de recerca d'alumnat de grau o màster.

Els treballs han d'estar relacionats amb les següents àrees de coneixement: Ciències Biològiques i Biomèdiques, Ciències Experimentals, Exactes i Ambientals, Ciències Socials i Humanitats i Enginyeria i Arquitectura.

Els premis consisteixen en una dotació econòmica per a l'estudiant, o una estada en un dels centres d'investigació patrocinadors.

La sol·licitud es realitza entre maig i juny, encara que pot haver-hi canvis de dates segons la convocatòria.


Finalment, és important que consultis a la web del Ministeri els diferents premis que es convoquen ja que poden variar els requisits o les dates en cada convocatòria. Coneix totes les beques i ajudes que t'ajudaran a finançar els teus estudis i els 10 consells per sol·licitar una beca.