Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

10 aspectes clau per a triar un màster

Com trio el millor màster per a mi?

Els màsters et permeten obtenir una especialització o ampliar els teus coneixements a partir de la teva carrera. Però abans de matricular-te has de definir molt bé quin és el teu objectiu, ja que condicionarà la teva elecció.

En què has de fixar-te per a triar el màster que respongui millor als teus interessos?

1. Màster oficial o propi: si després vols accedir a una professió que exigeix un títol de màster concret o realitzar un doctorat, necessàriament hauràs de cursar un màster oficial o universitari. Si no tens cap d'aquests objectius, pots valorar cursar un màster propi o de formació permanent.
2. Habilitació professional: alguns màsters oficials són obligatoris per a exercir determinades professions regulades, com a advocat o professor d'Educació Secundària, entre altres.
3. Orientació: depenent del pla d'estudis i els objectius del màster, l'orientació del mateix pot ser investigadora o professionalitzadora.
4. Accés: per a accedir a un màster hauràs de comptar amb una titulació de Grau. A més, poden exigir-te requisits addicionals com el coneixement d'idiomes, un bon expedient acadèmic, experiència prèvia en el sector o superar una entrevista.
5. Preu: pot variar molt depenent de si el centre és públic o privat i dels crèdits dels quals consti el màster. Existeixen beques i altres sistemes de finançament, no deixis d'informar-te.
6. Durada: els màsters solen tenir entre 60 i 120 crèdits, per la qual cosa la seva durada varia entre 1 i 2 anys. Tria en funció del temps que puguis dedicar-li a la formació.
7. Modalitat: a més dels màsters presencials, existeixen els que s'imparteixen en línia o en format híbrid. Valora quina modalitat és més adequada depenent de la teva organització personal i laboral.
8. Pla d'estudis: coneix el pla d'estudis i les seves assignatures per a assegurar-te que els continguts s'ajustaran als teus interessos.
9. Docents: també convé que investiguis sobre el professorat que impartirà les diferents matèries per a conèixer el seu perfil, experiència i carrera professional.
10. Programes internacionals: explora els màsters que incloguin estades a l'estranger o convenis amb altres universitats del món; existeixen programes que pots cursar en altres idiomes sense necessitat de desplaçar-te.


Pots consultar l'oferta d'estudis de màster i filtrar per temàtica, modalitat, província i/o preu per a trobar el que millor s'ajusti al teu objectiu.