Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què vols estudiar?
Orientació Acadèmica

Què fer després del Batxillerat?

Si estàs acabant el Batxillerat i et preguntes què fer després, has de saber que existeixen múltiples opcions formatives que pots valorar en funció dels teus interessos i objectius professionals.

A continuació, trobaràs informació sobre les diferents vies que pots seguir després del Batxillerat per ajudar-te a prendre una decisió informada sobre el teu futur acadèmic.

 

Al final de la pàgina podràs trobar una infografia com a resum de les diferents opcions. 

Opcions formatives després del Batxillerat

Carrera universitària

Un cop finalitzat el Batxillerat pots accedir a estudis universitaris. Després de superar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU), podràs matricular-te en el grau universitari que millor s'ajusti als teus interessos.

Cada modalitat de Batxillerat està orientada a facilitar l'accés a determinades titulacions universitàries.

Si el teu objectiu és continuar a la universitat, és fonamental que t'informis bé sobre les dates de la selectivitat i els models d'exàmens de convocatòries anteriors i coneguis què és la nota d'admissió i els paràmetres de ponderació.

A més, has de consultar les notes de tall de les diferents carreres per afrontar la presa de decisions amb més fonament.

 

 

Cicle formatiu d'FP de grau superior

En el cas que prefereixis una formació més pràctica i especialitzada, pots optar per un cicle formatiu d'FP de grau superior.

En finalitzar aquests estudis, obtindràs el títol de Tècnic Superior d'FP, que et qualifica per incorporar-te al mercat de treball.

Actualment, hi ha més de 90 cicles de grau superior diferents, el que et permet escollir el que millor s'adapti als teus interessos i objectius professionals.

A més, completar un cicle de grau superior et brinda accés directe a estudis universitaris, sense necessitat de realitzar la selectivitat si la nota mitjana del teu expedient és superior a la nota de tall de la carrera.

En el procés d'admissió a la Formació Professional també es té en compte la nota dels estudis previs, per la qual cosa et pot interessar consultar les notes de tall dels cicles d'FP de grau superior:

 

 

Grau en ensenyaments artístics superiors

Els títols de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors s'estructuren en quatre cursos acadèmics i equivalen a un grau universitari.

A continuació, trobaràs les diferents especialitats a les quals podràs accedir amb el títol de Batxillerat i superant una prova específica d'accés:

 

Cicle de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny

Pots realitzar ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny superant una prova específica d'accés de la qual estaràs exempt si has cursat el Batxillerat en la modalitat artística.

L'oferta formativa d'aquests estudis s'agrupa en famílies professionals, com ara Escultura, Art Floral, Joieria d'Art o Disseny d'Interiors.

La titulació de Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny també dona accés directe a un grau universitari.

 

Cicle de grau superior d'Ensenyaments Esportius

Si vols accedir a ensenyaments esportius de grau superior, cal haver obtingut el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat corresponent a més del títol de Batxillerat.

Pots optar entre diferents especialitats com, per exemple, Atletisme, Bàsquet, Hípica o Vela. En alguns casos hauràs de superar una prova específica d'accés.

A la comunitat autònoma de Catalunya pots cursar una doble titulació de Batxillerat i Ensenyaments Esportius de grau mitjà, la qual cosa et permet accedir al grau superior de manera més directa.

Posteriorment, amb la titulació de Tècnic Superior Esportiu es pot accedir a un grau universitari de manera directa.

 

Cicle de grau superior d'Arts Escèniques

Aquesta opció acadèmica s'ofereix exclusivament a Catalunya.

Els cicles d'Arts Escèniques són titulacions pròpies de la Generalitat de Catalunya, amb reconeixement en l'àmbit laboral per a disciplines com el circ, el teatre o la dansa urbana, entre d'altres.

Per accedir a aquests estudis, a més de complir amb els requisits generals d'accés, cal superar una prova específica.

Noia jove amb dubtes sobre què estudiar

Certificat Professional

Els Certificats Professionals són titulacions oficials d'FP que permeten acreditar competències professionals per realitzar les funcions d'un determinat lloc de treball.

La durada d'aquests estudis és menor que els cicles d'FP. S'organitzen en famílies professionals i en tres nivells formatius segons la complexitat dels estudis i inclouen un període de pràctiques en empresa.

 

Formació no reglada

Els ensenyaments no reglats no estan regulats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional ni pel Departament d'Educació i Formació Professional i per tant no tenen validesa acadèmica oficial.

La formació no reglada abasta una àmplia varietat de temàtiques i nivells, per la qual cosa es poden adaptar amb gran flexibilitat als teus interessos, necessitats personals o metes professionals.

Explora l'oferta disponible, filtra per la temàtica que desitges i tria el curs que millor s'ajusti al que estàs buscant.

 

Infografia sortides acadèmiques batxillerat

 

En el Diccionari d'estudis trobaràs informació detallada sobre els estudis comentats anteriorment perquè puguis ampliar la informació sobre titulacions concretes.