Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Què fer després del Batxillerat?

En acabar el Batxillerat estaràs preparat o preparada per accedir a estudis superiors, tant professionals com universitaris. 

Si tens dubtes sobre quin tipus estudis triar una vegada obtingut el títol de Batxiller, et recomanem utilitzar una sèrie d'eines que t'ajudaran a aprofundir en el teu autoconeixement i a reflexionar sobre què vols fer. 

Opcions formatives després del Batxillerat

Graus universitaris

Per cursar estudis universitaris, has de superar una prova específica d'accés coneguda comunament com a selectivitat.  Existeix una àmplia oferta de titulacions de grau per branques de coneixement entre les quals podràs triar en funció de la teva nota d'admissió. Tingues en compte que depenent del nombre de sol·licitants i les places disponibles, la nota de tall variarà en cada universitat. Aquests estudis tenen una durada de 3 a 6 anys i pots cursar-los presencialment, en línia o a distància.
 

Cicles formatius de grau superior de Formació Professional

En el cas que prefereixis una formació més pràctica i especialitzada destinada a la incorporació immediata en el mercat laboral, pots optar per un cicle formatiu de grau superior d'FP. Aquests estudis duren dos cursos acadèmics i estan agrupats per famílies professionals. 
 

Cicles formatius de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny

Pots realitzar ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny superant una prova específica d'accés o havent cursat el Batxillerat en la modalitat artística. La oferta formativa d'aquests estudis es divideix en famílies professionals, com ara Escultura, Joieria d'Art o Disseny d'Interiors. 
 

Ensenyaments Esportius de Grau Mitjà

Si vols accedir a ensenyaments esportius de grau superior, és necessari haver obtingut el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat corresponent. Pots optar entre diferents especialitats, com per exemple, Atletisme, Hípica o Vela.
 

Ensenyaments artístics superiors

Els títols de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors s'estructuren en quatre cursos acadèmics i equivalen a un grau universitari. A continuació, trobaràs les diferents especialitats a les que podràs accedir superant una prova específica d'accés


Formació Professional per a l'Ocupació

Els Certificats de Professionalitat són titulacions oficials que permeten acreditar que estàs capacitat per realitzar les funcions d'un determinat lloc de treball. Formen part de la Formació Professional per a l'Ocupació (FPO) i serveixen per a millorar les teves competències professionals.
 

Estudis no reglats

També pots optar per realitzar un o diversos cursos específics en l'àmbit que t'interessi. Recorda que els ensenyaments no reglats no estan regulades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per tant no tenen validesa acadèmica oficial.