Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Estudiar un grau online

L'oferta formativa de graus i dobles graus que es poden estudiar online ha crescut en els últims anys, facilitant l'accés a aquesta formació a molts estudiants.

En aquesta pàgina trobaràs orientació per a valorar si aquesta modalitat respon a les teves necessitats i per a triar el grau que més s'ajusti als teus interessos.


Pros i contres del grau online

Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) faciliten el desenvolupament de programes d'ensenyament virtual que poden tenir diferents nivells de complexitat i fan referència a temes molt diversos.

Depenent de les circumstàncies personals de l'estudiant, pot ser la modalitat més convenient per superar amb èxit la formació.

Si estàs dubtant entre cursar un grau de forma online o presencial, has de tenir en compte que la millor opció és aquella que s'adapta als teus interessos i les teves possibilitats.

El primer que has de saber és que la modalitat formativa online presenta avantatges i inconvenients respecte a la formació presencial.

 
Pros Contres
  • Tens més flexibilitat horària per seguir el pla d'estudis, per la qual cosa pots compaginar la carrera amb una feina i amb altres activitats.

  • Pots estudiar des de qualsevol lloc amb connexió a internet: estalviaràs temps perquè evites desplaçaments.

  • Tu marques el ritme: pots organitzar els crèdits com et convingui.

  • Poses en pràctica i desenvolupes habilitats digitals que pots transferir al món laboral.  

  • Tens a la teva disposició materials d'aprenentatge actualitzats en tot moment.

  • És imprescindible comptar amb l'equip informàtic adequat i amb una bona connexió a internet.

  • El contacte interpersonal és en format virtual: no tens comunicació contínua amb companys i professors.

  • Es necessita molta disciplina i una bona organització personal.

  • En alguns casos et pots sentir poc acompanyat pel professorat en el procés d'aprenentatge.

  • Els graus amb pràctiques obligatòries no es podran cursar 100% online.


Consells per estudiar un grau online

Estudiar un grau online requereix tenir en compte alguns aspectes fonamentals inherents a aquest tipus de formacions.

Si tens clar que és l'opció més adequada per a tu, no et perdis les recomanacions que t'ajudaran a obtenir els millors resultats:

infografia conselles per estudiar un grau online


Amb aquesta informació ja pots triar el grau en línia que més s'ajusti a les teves necessitats, tenint en compte les recomanacions anteriors.

Elecció del grau online

El primer que has de tenir en compte és que no totes les carreres universitàries es poden estudiar online.

Aquelles que requereixen un gran nombre d'hores de pràctiques presencials, com el Grau en Medicina, el Grau en Veterinària o carreres que inclouen pràctiques en laboratori com el Grau en Enginyeria Química no s'oferiran en aquesta modalitat o no serà recomanable cursar-les en línia.

Així, primer has d'identificar quin és el teu objectiu acadèmic i, un cop feta l'elecció, confirmar que aquests estudis es poden cursar online.

Tingueu en compte que actualment hi ha universitats 100% online i que, a més, les universitats presencials poden impartir alguns graus i dobles graus en línia. També, hi ha carreres que es poden cursar en format híbrid, és a dir, semipresencials.

Pots explorar l'oferta existent a Educaweb de carreres impartides online a Catalunya

Navega pel nostre portal si necessites més informació sobre les vies d'accés a la universitat o sobre tècniques d'estudi.

I si vols conèixer les últimes notes de tall de tots els graus i dobles graus universitaris impartits a Catalunya, pots visitar el cercador de notes de tall d'Educaweb i filtrar per titulació, província o centre per a accedir a la informació que més t'interessi.