Orientació Acadèmica

Quins graus puc estudiar online?

Actualment, la majoria dels estudis es poden cursar online, i els graus no són una excepció. L'oferta formativa de graus que es poden estudiar online ha crescut en els últims anys, facilitant l'accés a aquesta formació a molts estudiants.

Estudiar un grau online o a distància permet estudiar en qualsevol lloc a qualsevol hora, però cal tenir en compte alguns aspectes clau que ajudaran en l'èxit dels estudis:

 • Bona organització. Encara que no hi hagi horaris, has de fixar-te unes hores mínimes d'estudi setmanals per poder aconseguir tots els objectius de cada assignatura. Tingues en compte que el fet que sigui en línia no significa que no hi hagi un calendari i terminis que hagis de complir en cada assignatura. No lliurar un treball a temps pot ser motiu de suspens.
 • Domini de les TIC. No fa falta ser un expert, però sí que tenir una certa competència per utilitzar les diferents eines i entorns d'aprenentatge.
 • Responsabilitat. Un és el propi responsable de l'èxit en els estudis. En la universitat ningú et perseguirà perquè lliuris un treball, és la teva responsabilitat estudiar i lliurar les tasques a temps.

Quin grau online triar?

Si estàs pensant estudiar un grau, primer de tot has d'identificar quin grau vols cursar i, una vegada feta l'elecció, confirmar que aquests estudis es poden cursar online. Si els estudis que vols realitzar no s'imparteixen online, i no tens la possibilitat d'acudir presencialment a la universitat, pots buscar estudis que estiguin relacionats i que et permetin accedir a professions en les quals puguis exercir les mateixes tasques o tasques similars.

Recorda, primer tries la formació, i després t'informes de la modalitat i els centres en els quals cursar-la. Si realitzes el procés a l'inrevés, perdràs oportunitats de cursar uns estudis més concordes amb els teus interessos.

És millor un grau online o presencial?

Gràcies a les noves tecnologies, l'experiència d'estudiar un grau de manera en línia pot acostar-se a la presencial. No obstant això, no totes les carreres universitàries es poden estudiar online. Aquelles que requereixen un gran nombre d'hores de pràctiques presencials, com el grau en Medicina, no s'oferiran en aquesta modalitat o no serà recomanable cursar-les en línia. 

Si estàs dubtant entre cursar un grau de manera en línia o presencial, la millor opció és aquella que s'adapta als teus interessos i les teves possibilitats. La formació online és igual de vàlida que la presencial, únicament has de valorar tots l'avantatges i inconvenients que t'ofereix cada modalitat formativa.
 

Graus presencials Graus online
 • Existeix una major oferta formativa.
 • Hi ha un contacte directe amb el professorat i amb la resta d'alumnat.
 • Hi ha uns horaris setmanals.
 • Per assistir a classe, t'has de desplaçar.
 • L'oferta formativa és menor.
 • El contacte amb el professorat i alumnat és virtual.
 • No hi ha horaris, t'has d'organitzar segons la teva disponibilitat.
 • Es pot estudiar des de qualsevol lloc.
 • En alguns casos, es requereixen exàmens o avaluacions presencials.

10 graus universitaris que pots cursar online

Actualment hi ha sis universitats a Espanya que imparteixen tots els seus estudis de grau en modalitat online o a distància, la qual cosa suposa més d'un centenar de títols de grau. A més d'aquestes universitats, algunes de les universitats presencials ofereixen títols en modalitat semipresencial o online

A continuació, trobaràs 10 graus que pots estudiar online:

 • Grau en Dret: els estudis jurídics et proporcionen una gran varietat de sortides professionals com a advocat o notària, per exemple. La demanda d'aquests professionals és també elevada, sent aquests estudis els que presenten millors perspectives laborals actualment.

 • Grau en Educació Primària: aquesta és la formació necessària perquè puguis exercir com a mestra o mestre d'Educació Primària. Si t'agrada l'educació i treballar amb nenes i nens de 6 a 12 anys, aquests estudis t'interessen.

 • Grau en Psicologia: les especialitzacions que presenta el grau en Psicologia són vàries, entre les més conegudes estan la psicologia de l'educació, la psicologia del treball o la psicologia de la salut o clínica. Si ets una persona que t'agrada ajudar als altres i tens interessos en el camp de la salut, informa't bé sobre aquest grau.

 • Grau en Enginyeria Informàtica: avui dia els enginyers informàtics gaudeixen d'un bon moment professional. La ràpida evolució i inserció de les TIC en els diferents camps professionals ha produït una forta demanda d'especialistes en aquest camp. L'amplitud del sector ha provocat també una gran varietat d'especialitzacions i ofereix una multitud d'oportunitats.

 • Grau en Enginyeria Mecànica: el sector de l'enginyeria té diverses especialitats, i en l'àmbit industrial està la mecànica. Aquests estudis t'interessen si vols adquirir les competències necessàries per dissenyar, dirigir, planificar i gestionar projectes industrials relacionats amb la mecànica.

 • Grau en Humanitats: si t'interessa la cultura i el patrimoni, amb aquests estudis adquiriràs una formació sòlida en aquests aspectes amb una base científica i metodològica. Això et permetrà aplicar aquests coneixements en camps com la gestió i dinamització cultural o el món editorial, entre altres.

 • Grau en Administració i Direcció d'Empreses: aquest és un dels graus més oferts per les universitats i també un dels quals presenta millors perspectives laborals. La seva gran versatilitat i varietat d'especialitzacions ho fan un grau molt atractiu.

 • Grau en Química: aquests estudis experimentals estan enfocats a la recerca i l'aplicació en diferents camps d'aquesta ciència. Les seves sortides professionals i camps d'actuació són múltiples, la qual cosa la converteix en una titulació atractiva si tens dots científics.

 • Grau en Periodisme: les ciències de la comunicació i el periodisme són estudis que t'ofereixen una visió global i crítica de la societat i et doten de les estratègies més eficaces per fer arribar la informació a tots els públics. Si t'agrada comunicar i investigar, aquests estudis són per a tu.

 • Grau en Màrqueting: els estudis de màrqueting, lligats a l'àmbit empresarial o de la publicitat estan entre els que presenten unes perspectives favorables d'ocupació. Si ets una persona amb esperit emprenedor, t'agrada el sector empresarial, ets dinàmica i creativa, aquests estudis poden interessar-te.