Descobrint el teu cim. El projecte s">
Logo premis Educaweb

Repositori de projectes d'orientació acadèmica i professional presentats als Premis Educaweb

Tornar a l'inici

TALLERS DE DESCOBERTA VOCACIONAL “Descobrint el teu cim”


Títol: TALLERS DE DESCOBERTA VOCACIONAL “Descobrint el teu cim”

Edició: 2020

Categoria: Institución

Entitat: Fundació Nous Cims

Descripció

Descobrint el teu cim. El projecte s’adreça a joves desorientats/des o desmotivats/des, vinculats/des a entitats socials, i que hagin decidit fer el primer pas pel que fa al seu futur formatiu i/o laboral, a més de voler descobrir les seves potencialitats i talents (soft skills). Aquests joves tenen principalment entre 16 i 21 anys (poden arribar fins els 30), i són convidats/des a participar per part dels seus educadors/es de referència degut a motius de desmotivació o desorientació en la definició del seu itinerari formatiu o laboral. Els tallers d’aquest programa, totalment gratuïts, es realitzen amb l’objectiu de que els joves tinguin eines i motivació en el moment d’escollir estudis de cara a la preinscripció acadèmica del següent curs escolar


Objetius

Els objectius generals són:
Motivar i orientar a joves que no tenen clar el seu futur formatiu i/o laboral
Acompanyar-los en la descoberta de les seves potencialitats (soft skills)
Proporcionar eines per a que escollin 
Activar als joves per tal que al cap de 6 mesos estiguin estudiant o treballant seguint el seu itinerari vocacional

Llegir-ne més

Destinataris

Programa dirigit a joves en risc d’exclusió social vinculats a entitats de tot l’Estat. Joves entre 16 i 21 anys (poden arribar fins els 30), i són convidats/des a participar per part dels seus educadors/es acabats els tallers) degut a motius de desmotivació o desorientació en la definició del seu itinerari formatiu o laboral. Els educadors participen abans, durant i després del procés, tenint sessions de coordinació i estan a dins de les activitats per poder treballar a posteriori el camí vocacional i sosteniment de la motivació
Llegir-ne més

Justificació de la iniciativa

Invertir en la orientació acadèmica i professional és una de les 5 recomanacions per millorar l’educació a Espanta segons últim informe Education at a Glance de 2019.
Quan un jove es motiva i es compromet amb el seu itinerari formatiu la possibilitat d’èxit augmenten.
Llegir-ne més

Metodologia

Els tallers es divideixen en 5 sessions de 4h de durada (un total de 20h) on es treballen dues parts fonamentals per explorar la seva vocació.
Autoconeixement i Orientació i focalització cap a la vocació.

Llegir-ne més

Recursos utilizats

RECURSOS HUMANS
Agents implicats.
A nivell intern: equip de 20 xerpes facilitadors dels tallerrs, responsable de Zing, Coordinadora dels tallers i referent de l’equip per aquest projecte.
A nivell extern: Entitats socials col3laboradores i joves participants de les entitats socials

MATERIALS
Cartes point of you de coaching per treballar autoconeixement i connexió, Quadern de ruta, Motxilla del xerpa(brúixola, cantimplora, corda, etc), Guia d’orientació vocacional per les entitats col•laboradores, Llista spotify creada pels joves, Grup de whatsapp joves + grup de coordinació professional, Espai digital compartit amb motxilla de recursos, Metodologia de + de 60 pàgines amb el detall dels tallers, Material extra: revistes, fotocopies, etc. Fotos de les sessions i vídeo final.

Llegir-ne més

Temporalizació

1º semestre: Octubre/ Novembre
2º semestre:
Gener/ Febrer
Iniciativa de Març
Llegir-ne més

Evaluació dels resultats i impacte

Tres nivells : Avaulació de satisfacció, d'Impacte i gestió del taller.
Llegir-ne més

Descobreix tots els projectes presentats a Educaweb

Veure tots