3a edició


La 3a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, impulsada des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, DEP Institut i Educaweb, ha premiat la recerca "Avaluació de l'impacte social del Programa d'Inserció Laboral de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a Parcs i Jardins de Barcelona". Un estudi promogut per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins.

L'objectiu de l'estudi ha estat conèixer i comunicar el valor de l'impacte social del Programa, identificant-ne els beneficis per a tots els agents implicats (treballadors, entorn familiar...), així com estudiar la viabilitat d'expandir programes com aquests a altres empreses públiques. L'anàlisi s'ha portat a terme en base el càlcul de l'SROI, el retorn social de la inversió, una metodologia innovadora i contrastada internacionalment que permet mesurar l'impacte social del Programa.
Enguany la tercera edició de la Menció Enric Renau i Permanyer ha volgut posar l'èmfasi en la recerca aplicada entorn a les persones amb discapacitat i la seva inclusió en els àmbits de l'educació, la formació i el treball. El Jurat ha valorar questa recerca pel seu grau d'innovació en l'aproximació a l'àmbit d'estudi, el potencial de transferibilitat i la seva aportació metodològica.
 
D'esquerra a dreta, Josep LLuís Segú, Director General de DEP Institut i Educaweb; Marta Obdulia, gerent d'ECOM; Anna Parés, degaba del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Àngels García, directora de l'equip d'assessorament laboral de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Mai Molins, psicòloga i tècnica de l'equip d'assessorament laboral de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut.
Patrocinadors de la 15.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
  copec
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
DEP
Education First - EF
Fundación Bertelsmann
Implika
kumon
Saló ensenyament
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Col·laboradors de la 15.ª edició
Colpis
Cuadernos de Pedagogía
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?