4a edició

 

La 4a Menció Enric Renau i Permanyer ha volgut valorar la recerca aplicada orientada a l'anàlisi de la (re)organització social del temps i la seva incidència en l'àmbit de l'educació, la formació i/o el treball.

La distinció ha recaigut en dues recerques de l'Elena Sintes, sociòloga i cap de Coneixement a l'Institut de la Infància de Barcelona sobre la racionalització dels horaris, els quals depenen en gran mesura de la gestió dels temps de treball, escolar, comercial i de lleure.

Les recerques premiades es titulen "A les tres a casa" L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua" i "Escola a temps complet. Cap a un model d'educació compartida". Van ser publicades per la Fundació Jaume Bofill el 2012 i el 2015, respectivament.

El dia del lliurament de la Menció, el politòleg, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i secretari tècnic de la Menció, Xavier Riudor, va destacar que "a través d'aquestes recerques s'analitzen, d'una banda, els resultats de la investigació internacional i de les experiències de jornada contínua en el nostre entorn per tal d'avançar els possibles impactes socials i educatius d'aquesta mesura al nostre país; i, d'altra banda, s'exploren les condicions d'aplicabilitat de l'educació a temps complet a Catalunya i planteja un seguit d'estratègies, accions i eines per situar les bases del nou model".

El guardó el va lliurar la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés, al Petit Palau de la Música Catalana a Barcelona.

D'esquerra a dreta: Josep Lluís Segú, director general d'Educaweb i DEP Institut; Antoni Biarnés, director del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Elena Sintes, cap de Coneixement a l'Institut de la Infància i l'Adolescència; Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Xavier Riudor, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i Anna Parés, degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Patrocinadors i col·laboradors de la 14.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
  copec
Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
Cuadernos de Pedagogía
DEP
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Fundación Bertelsmann
Editorial Graó
Saló ensenyament
Singularity Foundation
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?