4a edició

 

La 4a Menció Enric Renau i Permanyer ha volgut valorar la recerca aplicada orientada a l'anàlisi de la (re)organització social del temps i la seva incidència en l'àmbit de l'educació, la formació i/o el treball.

La distinció ha recaigut en dues recerques de l'Elena Sintes, sociòloga i cap de Coneixement a l'Institut de la Infància de Barcelona sobre la racionalització dels horaris, els quals depenen en gran mesura de la gestió dels temps de treball, escolar, comercial i de lleure.

Les recerques premiades es titulen "A les tres a casa" L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua" i "Escola a temps complet. Cap a un model d'educació compartida". Van ser publicades per la Fundació Jaume Bofill el 2012 i el 2015, respectivament.

El dia del lliurament de la Menció, el politòleg, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i secretari tècnic de la Menció, Xavier Riudor, va destacar que "a través d'aquestes recerques s'analitzen, d'una banda, els resultats de la investigació internacional i de les experiències de jornada contínua en el nostre entorn per tal d'avançar els possibles impactes socials i educatius d'aquesta mesura al nostre país; i, d'altra banda, s'exploren les condicions d'aplicabilitat de l'educació a temps complet a Catalunya i planteja un seguit d'estratègies, accions i eines per situar les bases del nou model".

El guardó el va lliurar la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés, al Petit Palau de la Música Catalana a Barcelona.

D'esquerra a dreta: Josep Lluís Segú, director general d'Educaweb i DEP Institut; Antoni Biarnés, director del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Elena Sintes, cap de Coneixement a l'Institut de la Infància i l'Adolescència; Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Xavier Riudor, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i Anna Parés, degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
DEP
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Formación Universitaria
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?