7a edició dels Premis Educaweb

Premis d'orientació acadèmica i professional

Ahir, 27 de novembre Educaweb va celebrar la 7a edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional al Palau de la Música Catalana (Barcelona).

L'esdeveniment ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, representants d'institucions, d'entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones que han volgut acompanyar-nos en la festa de l'orientació.

El primer premi de la categoria institucional ha estat per l'Institut l'Estatut de Rubí (Barcelona) per al seu projecte "Planifico el meu futur, orientació acadèmica i professional a 4t d'ESO". El jurat ha premiat aquest projecte perquè es tracta d'una inciativa innovadora, que dóna un paper protagonista a l'alumnat i impulsa la seva implicació i el treball col·laboratiu.

En la mateixa categoria també s'han destacat el projecte "Una experiencia de tutoría formativa personalizada para estudiantes universitarios deportistas de alto nivel" de la Universidad de La Laguna (Tenerife), en segon lloc i el Programa Remote Controler para la empleabilidad juvenil de SEAS, Estudios Superiores (Aragó)

Quant a la modalitat individual, el primer premi ha estat per al projecte "Construcción y gestión de una comunidad virtual de profesionales de la orientación educativa con proyectos colaborativos en red" d'Alberto del Mazo Fuente (Madrid). L'autor ha estat escollit per crear una comunitat virtual, on els professionals de l'orientació poden compartir coneixements i experiències.

En segon lloc s'ha posicionat "Orientación académica y profesional como proceso de acompañamiento en la toma de decisiones a lo largo del proceso vital a través del Coaching personal y educativo" d'Antonio José Domínguez Luque (Andalusia) i finalment, el projecte "Circuito TIC- BAE" de Bella Rodríguez (Andalusia),

El projecte premiat en la categoria de joves menors de 35 anys amb projectes no presentats ha estat "Construcción de incipientes proyectos académico-profesionales" d'Abel Merino Orozco (La Rioja). L'autor ha obtingut aquest reconeixement per presentar una proposta ben adequada al nivell de concreció pràctica, que destaca per la viabilitat en la seva aplicació.

Posteriorment, es va lliurar la menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació. En aquesta ocasió s'ha distingit a TEA Ediciones, per la seva trajectòria en l'avaluació psicopedagògica.
 

Víctor García, director de l'Institut l'Estatut i Sílvia Mir, psicopedagoga i orientadora educativa de 4t d'ESO de l'Institut l'Estatut
Alberto del Mazo Fuente, autor del projecte, dirigeix unes paraules als assistents
Abel Merino amb Xavier Casares, President del Consell Català de Formació Professional i el jurat dels Premis Educaweb.
Montserrat Oliveras, Directora d'Educaweb, i Milagros Antón, Directora General de TEA Ediciones

Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?