6a edició dels Premis Educaweb

Premis d'orientació acadèmica i professional

El dijous 14 de novembre Educaweb va celebrar la 6ª edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional en el Palau de la Música Catalana 8Barcelona). En aquesta ocasió hem comptat amb la presència d'Irene Rigau, Honorable Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que ha presidit i clausurat l'acte.

A més, com cada any, l'esdeveniment ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, altres ajuntaments i institucions i representants d'entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones que han volgut acompanyar-nos en la festa de l'orientació.

El primer premi de la categoria institucional ha recaigut a l'Institut El Castell d'Esparraguera (Barcelona) per al seu projecte "L'orientació a l'institut. Tutoria, acompanyament i continuïtat dels estudis". El jurat ha destacat molt positivament l'adequació als destinataris, la coherència amb els objectius, la implicació de la comunitat educativa i la transferibilitat del projecte.

En la mateixa categoria també s'han destacat com a finalistes el Colegio Ágora de Madrid, en segon lloc i l'Associació Iniciatives Solidàries de València, en tercera posició.

Quant a la modalitat individual, el primer premi ha estat per al projecte "Auto orientació en temps de crisi: una experiència des de la Formació Professional a distància en Entorns Personals d'Aprenentatge" de María Cruz García Sanchís, de València. L'originalitat, adequació al col·lectiu al que va dirigit i l'excel·lent projecció l'han fet valedora del primer premi.

En segon lloc s'ha posicionat el "Programa d'Orientació Ocupacional per a la Gent Gran (POOGG)" Afegir vida als anys" de Joan Riart i Francesc Boixader (Catalunya) i finalment, el projecte "Parelles Orientadores" de Lidia Llop, Mar Sánchez, Marta Mendoza, Laura Mateo i Mireia Gargallo (Catalunya).

Per segona vegada s'ha premiat una iniciativa en la categoria de joves menors de 35 anys amb projectes no presentats. "Endinsa't" de Montserrat Asencio Gilibert (Catalunya) ha obtingut aquest reconeixement per contemplar un ampli ventall d'accions dirigides a facilitar la transició de l'escola al món laboral, fent especial èmfasi en l'alumnat en risc d'exclusió social.

Posteriorment, es va lliurar la menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació. En aquesta ocasió, l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona ha rebut el premi de mans de l'Honorable Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau.

Finalment, DEP Institut, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i Educaweb han presentat la Menció Especial Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, premiant la recerca "Factors influents en l'elecció d'estudis científics, tecnològics i matemàtics", d'Everis.

D'esquerra a dreta, Judit Nuñez, cap del departament d'orientació i Carme Rabadán, directora de l'institut El Castell
Maria Cruz Garcia Sanchís reb el guardó de mans de Teresa Pijoan, Directora General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat
Montserrat Asencio dirigeix unes paraules als assistents
Antoni Pérez, Director de l'Escola Pia Nostra Senyora, i Lluïsa Etxeberria, psicopedagoga, recullen el premi
D'esquerra a dreta, Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut, Sergio Marco del Fresno, director d'Everis i Anna Parés, degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
CaixaBank-Dualiza
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?