7a edició

La 7a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, impulsada des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, DEP Institut i Educaweb, va premiar l'informe La qualitat de l'ensenyament superior d'Andorra i els Objectius de Desenvolupament Sostenible: una proposta d'estàndards i directrius d'avaluació, coordinat per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra i elaborat pel grup de recerca Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
La Menció pretén contribuir a posar en valor iniciatives en l'àmbit de la recerca aplicada que afavoreixin l'anàlisi i la transformació del món de l'educació, la formació i el treball. Tenint en compte aquest context, les entitats impulsores de la Menció han considerat que era especialment oportú focalitzar-la a l'àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) "per la importància que aquests tenen com a agenda global transformadora que interpel·la tant la ciutadania com les institucions i la rellevància que té el seu desplegament en el món de l'educació, la formació i el treball", afirma Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut.
 
L'estudi guanyador presenta una proposta per introduir els ODS en les institucions d'educació superior a través de l'avaluació de la qualitat dels seus ensenyaments. Es tracta d'un plantejament que permet afrontar el repte de la sostenibilitat de manera estratègica i promoure canvis sistèmics en les universitats.
 
Els membres del jurat han seleccionat aquest estudi com a guanyador de la Menció pel plantejament i rigor metodològic, la contextualització amb els procediments i estàndards europeus, pel fet que sigui un informe clarament propositiu i pel gran potencial de transferibilitat.
 
En la present edició, el jurat ha estat integrat per Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya; Armand Giménez, politòleg en representació del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; així com també per Xavier Riudor, politòleg i director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i secretari tècnic de la Menció.

 

guanyadors 7a Menció Enric Renau i Permanyer
Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, (dreta), amb les guanyadores de la 7a Menció Enric Renau i Permanyer: Mercè Junyent Pubill, professora titular del Departament de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB; Marta Fonolleda Riberaygua, directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA) i Ingrid Mulà, coautora de la recerca.
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
DEP
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Formación Universitaria
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?