7a edició

La 7a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, impulsada des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, DEP Institut i Educaweb, va premiar l'informe La qualitat de l'ensenyament superior d'Andorra i els Objectius de Desenvolupament Sostenible: una proposta d'estàndards i directrius d'avaluació, coordinat per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra i elaborat pel grup de recerca Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
La Menció pretén contribuir a posar en valor iniciatives en l'àmbit de la recerca aplicada que afavoreixin l'anàlisi i la transformació del món de l'educació, la formació i el treball. Tenint en compte aquest context, les entitats impulsores de la Menció han considerat que era especialment oportú focalitzar-la a l'àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) "per la importància que aquests tenen com a agenda global transformadora que interpel·la tant la ciutadania com les institucions i la rellevància que té el seu desplegament en el món de l'educació, la formació i el treball", afirma Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut.
 
L'estudi guanyador presenta una proposta per introduir els ODS en les institucions d'educació superior a través de l'avaluació de la qualitat dels seus ensenyaments. Es tracta d'un plantejament que permet afrontar el repte de la sostenibilitat de manera estratègica i promoure canvis sistèmics en les universitats.
 
Els membres del jurat han seleccionat aquest estudi com a guanyador de la Menció pel plantejament i rigor metodològic, la contextualització amb els procediments i estàndards europeus, pel fet que sigui un informe clarament propositiu i pel gran potencial de transferibilitat.
 
En la present edició, el jurat ha estat integrat per Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya; Armand Giménez, politòleg en representació del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; així com també per Xavier Riudor, politòleg i director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i secretari tècnic de la Menció.

 

guanyadors 7a Menció Enric Renau i Permanyer
Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, (dreta), amb les guanyadores de la 7a Menció Enric Renau i Permanyer: Mercè Junyent Pubill, professora titular del Departament de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB; Marta Fonolleda Riberaygua, directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA) i Ingrid Mulà, coautora de la recerca.
Patrocinadors de la 16.ª edició
Academia Guiu
iaevg
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
Copoe
DEP
Education First - EF
Fundación Bertelsmann
Institució Cultural del CIC
Saló ensenyament
Col·laboradors de la 16.ª edició
Colpis
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?