8a edició dels Premis Educaweb

Educaweb entrega els Premis d'orientació 2015

Aquest dijous 26 de novembre han tingut lloc a Barcelona la cerimònia d'entrega dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, que en aquesta 8a edició ha rebut un total de 36 projectes, un 27% més que en 2014.
 
L'acte ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, representants d'institucions, d'entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones que han volgut acompanyar-nos en la festa de l'orientació.
 
Els guanyadors de la 8a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional són:
 
Categoria A, Projectes d'institucions, organitzacions o centres educatius
 

  • 1r Premi: "Els instituts d'ESO es capbussen en les empreses del municipi". Autor: diversos instituts de secundària de Cerdanyola del Vallès i el Centre de Formació Flor de Maig, Catalunya. Aquesta proposta té com a objectiu apropar l'alumnat de 4t d'ESO a les empreses del seu municipi a través d'unes visites que permeten explorar els continguts més professionalitzadors in situ.
  • 2n Premi: "Orientació vocacional i professional. Un projecte de vida en continua revisió". Autor: l'Escola Garbí Pere Vergés d'Esplugues (Catalunya). L'objectiu d'aquest projecte és orientar a l'alumnat en el procés de presa de decisions, mitjançant una sèrie d'activitats que es realitzen de manera transversal i al llarg del temps.
  • 3r Premi: "Setmana de l'orientació: programa d'orientació acadèmica i professional a l'ESO i el Batxillerat". Autor: Institut Les Termes de Sabadell (Catalunya). El projecte presentat per l'Institut Les Termes mostra el conjunt d'activitats que es realitzen durant la setmana de l'orientació, el punt àlgid de les accions que es duen a terme en el Pla d'Acció Tutorial del centre durant tot el curs escolar.
 
Categoria B, Projectes presentats per professionals individualment:
 
  • 1r Premi: "El proyecto de inserción profesional". Autor: Laura Ferri Ramírez de la Comunitat Valenciana. Aquest premi ha estat patrocinat per la Fundació Bertelsmann. El projecte va dirigit a alumnat de cicles formatius. A partir d'una sèrie de materials didàctics en format wiki, s'ha creat una eina per a l'auto-orientació professional.
  • 2n Premi: "Health tech and coaching. Salud marca personal y orientación hacia mi futuro". Autor: Carlos Hevia-Aza Fernández d'Astúries. El projecte proposa la creació d'una nova assignatura a segon de batxillerat: Health tech and coaching. Salut, marca personal i orientació.
  • 3r Premi: "Y tú, ¿qué quieres ser de mayor?" Autor: Maribel Cordón Blanco de Navarra. La proposta té com a objectiu que l'alumnat creï el seu propi projecte professional a través de l'autoconeixement, dins el mòdul de Formació i Orientació Laboral (FOL) en la formació professional.
 
Categoria C, Projectes presentats per menors de 35 anys i que encara no s'han aplicat:
 
  • Premi: "Una FP básica de cine". Autor: Míriam Pascual Martín de Castella i Lleó. Es tracta d'un projecte que aprofita la potencialitat educativa del cine en la tasca educativa i orientadora, a través d'un Cineforum.
 
La menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació, ha distingit a la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona per la seva aposta decidida per l'orientacó acadèmica i professional.
 
 


 

Joana Sánchez dirigeix unes paraules als assistents en representació als autors del projecte
Laura Ferri, guanyadora del primer premi en la categoria de professionals individualment
Carlos Pascual, en representació de l'autora del projecte Miriam Pascual
Montserrat Oliveras, Directora d'Educaweb, i Jordi Plana, Gerent de Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?