6a edició

La 6a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, impulsada des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, DEP Institut i Educaweb, ha premiat la recerca Estudi de l'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC), realitzat pel Gabinet d'Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE).

Aquest any, la Menció Enric Renau i Permanyer ha volgut posar l'èmfasi en la recerca aplicada que posa el focus a la perspectiva de gènere i la incidència en l'àmbit de l'educació, la formació i el treball, en coincidir amb el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, novel·lista i destacada feminista, i amb el fet que el 2017-2018 ha representat un punt d'inflexió a favor del moviment feminista.

L'estudi guanyador pretén donar una visió global de la situació de la dona en comparació de la dels homes quant a formació, mercat de treball, condicions de vida i apoderament, a través de 22 indicadors que s'han combinat per extreure'n els resultats finals.
Els membres del jurat han seleccionat aquest estudi com a guanyador de la Menció per ser innovador i especialment útil per analitzar i visibilitzar en quina situació es troben les dones avui dia a Catalunya en diferents àmbits, també pel rigor metodològic, la transferibilitat i transversalitat dels resultats, i per l'esforç en la presentació i divulgació dels resultats.

En la present edició, el jurat ha estat format per Fina Rubio, presidenta de la Fundació Surt i de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social; Armand Giménez, politòleg, en representació del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Eugènia Bretones, responsable de la Comissió de Gènere del mateix col·legi, i Xavier Riudor, en qualitat de secretari tècnic. La Menció també ha comptat amb a. c. s. Institut i Educaweb com a membres del jurat amb veu, però sense vot.

 

Eugènia Bretones, responsable de la Comissió de Gènere del Col·legi de Politologia i Sociologia de Catalunya i membre del jurat (centre), amb les guanyadores de la Menció de la 11a edició dels premis: Carme Poveda (esq.), directora de Anàlisis Económic de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Anna Mercadé, presidenta del'Observatori Dona, Empresa i Economia.
Patrocinadors i col·laboradors de la 14.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
  copec
Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
Cuadernos de Pedagogía
DEP
Diputació Barcelona
Dualiza
El diari de l'Educació
Fundación Bertelsmann
Editorial Graó
Saló ensenyament
Singularity Foundation
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?