6a edició

La 6a Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, impulsada des del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, DEP Institut i Educaweb, ha premiat la recerca Estudi de l'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC), realitzat pel Gabinet d'Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE).

Aquest any, la Menció Enric Renau i Permanyer ha volgut posar l'èmfasi en la recerca aplicada que posa el focus a la perspectiva de gènere i la incidència en l'àmbit de l'educació, la formació i el treball, en coincidir amb el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, novel·lista i destacada feminista, i amb el fet que el 2017-2018 ha representat un punt d'inflexió a favor del moviment feminista.

L'estudi guanyador pretén donar una visió global de la situació de la dona en comparació de la dels homes quant a formació, mercat de treball, condicions de vida i apoderament, a través de 22 indicadors que s'han combinat per extreure'n els resultats finals.
Els membres del jurat han seleccionat aquest estudi com a guanyador de la Menció per ser innovador i especialment útil per analitzar i visibilitzar en quina situació es troben les dones avui dia a Catalunya en diferents àmbits, també pel rigor metodològic, la transferibilitat i transversalitat dels resultats, i per l'esforç en la presentació i divulgació dels resultats.

En la present edició, el jurat ha estat format per Fina Rubio, presidenta de la Fundació Surt i de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social; Armand Giménez, politòleg, en representació del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Eugènia Bretones, responsable de la Comissió de Gènere del mateix col·legi, i Xavier Riudor, en qualitat de secretari tècnic. La Menció també ha comptat amb a. c. s. Institut i Educaweb com a membres del jurat amb veu, però sense vot.

 

Eugènia Bretones, responsable de la Comissió de Gènere del Col·legi de Politologia i Sociologia de Catalunya i membre del jurat (centre), amb les guanyadores de la Menció de la 11a edició dels premis: Carme Poveda (esq.), directora de Anàlisis Económic de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Anna Mercadé, presidenta del'Observatori Dona, Empresa i Economia.
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
DEP
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Formación Universitaria
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?