3a edició dels Premis Educaweb

Premis d'orientació acadèmica i professional

Per tercer any consecutiu, Educaweb.com converteix el Palau de la Música Catalana de Barcelona en el punt de trobada de tots els professionals de l'educació, la formació i el treball i, més concretament, de l'orientació acadèmica i professional.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és compartir experiències i unir-se amb la finalitat de conscienciar a la societat de la importància de l'orientació acadèmica i professional com a eina contra el fracàs escolar i l'abandó universitari prematur, entre uns altres.

En total s'han presentat 56 propostes a concurs, més del doble que en l'edició anterior, provinents de 13 comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Canàries, Madrid, Murcia, Navarra i País Basc.

Les regions més actives han estat Catalunya i la Comunitat Valenciana amb 15 i 10 projectes respectivament; seguides per Andalusia i Castella i Lleó.

Els projectes rebuts s'han classificat en tres modalitats: Orientació al llarg de la vida, TIC i orientació i Orientació Laboral. La primera modalitat és la que ha recollit un major nombre de propostes, seguida per les de TIC i Orientació, que s'ha vist notablement incrementada en aquesta edició.

El primer guanyador rebrà una dotació econòmica (1000 euros en la modalitat individual i un any de publicitat a Educaweb per a la modalitat institucional), una distinció i la divulgació de l'obra. El segon i tercer classificat rebran la distinció i divulgació de l'obra.

A més, per primera vegada, Educaweb ha volgut atorgar una menció especial a una institució, organització o empresa que destaqui per les seves activitats d'orientació: l' Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que des de l'any 1998 realitza el POAP (Programa d'Orientació Acadèmica i Professional) amb la col·laboració de Educaweb.

Patrocinadors de la 15.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
  copec
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
DEP
Education First - EF
Fundación Bertelsmann
Implika
kumon
Saló ensenyament
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Col·laboradors de la 15.ª edició
Colpis
Cuadernos de Pedagogía
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?