3a edició dels Premis Educaweb

Premis d'orientació acadèmica i professional

Per tercer any consecutiu, Educaweb.com converteix el Palau de la Música Catalana de Barcelona en el punt de trobada de tots els professionals de l'educació, la formació i el treball i, més concretament, de l'orientació acadèmica i professional.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és compartir experiències i unir-se amb la finalitat de conscienciar a la societat de la importància de l'orientació acadèmica i professional com a eina contra el fracàs escolar i l'abandó universitari prematur, entre uns altres.

En total s'han presentat 56 propostes a concurs, més del doble que en l'edició anterior, provinents de 13 comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Canàries, Madrid, Murcia, Navarra i País Basc.

Les regions més actives han estat Catalunya i la Comunitat Valenciana amb 15 i 10 projectes respectivament; seguides per Andalusia i Castella i Lleó.

Els projectes rebuts s'han classificat en tres modalitats: Orientació al llarg de la vida, TIC i orientació i Orientació Laboral. La primera modalitat és la que ha recollit un major nombre de propostes, seguida per les de TIC i Orientació, que s'ha vist notablement incrementada en aquesta edició.

El primer guanyador rebrà una dotació econòmica (1000 euros en la modalitat individual i un any de publicitat a Educaweb per a la modalitat institucional), una distinció i la divulgació de l'obra. El segon i tercer classificat rebran la distinció i divulgació de l'obra.

A més, per primera vegada, Educaweb ha volgut atorgar una menció especial a una institució, organització o empresa que destaqui per les seves activitats d'orientació: l' Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que des de l'any 1998 realitza el POAP (Programa d'Orientació Acadèmica i Professional) amb la col·laboració de Educaweb.

Patrocinadors i col·laboradors de la 13a edició
Aiosp
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
Copoe
Cuadernos de Pedagogía
DEP
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Fundación Bertelsmann
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?