Orientació Acadèmica

Notes de tall de Formació Professional

Què són les notes de tall per als estudis de Formació Professional?

Les notes de tall per a l'accés als cicles formatius de Formació Professional fan referència a la nota d'accés de l'últim estudiant que va aconseguir una plaça per cursar un cicle en què la demanda superava l'oferta. Un mateix cicle tindrà diferents notes de tall en cada un dels centres on s'imparteixi, ja que dependrà de la quantitat d'estudiants que hagin sol·licitat cursar-lo en cada cas.

Les notes de tall per FP poden variar cada any en funció de la demanda i de les places que ofereixi el centre. En aquest sentit, constitueixen una informació útil perquè puguis decidir a quins cicles optar i valorar l'esforç que has de fer per arribar a aquesta nota. Compara la teva nota d'accés amb la nota de tall d'anys anteriors en aquells cicles que més s'adaptin als teus interessos formatius i professionals, per conèixer les teves possibilitats d'ingrés i quines alternatives existeixen.

Recorda que cada via d'accés als cicles té reservat un percentatge de places, de manera que les notes de tall poden ser diferents per a cadascuna de les vies. L'alumnat que hagi cursat prèviament un cicle formatiu de la mateixa família professional o hagi realitzat una modalitat de Batxillerat relacionada amb l'àrea d'estudi del cicle al qual vol accedir serà el que tingui major preferència.

Notes de tall per comunitat autònoma

A la taula que trobaràs a continuació, pots consultar les notes de tall de les autonomies espanyoles que les han fet públiques a la pàgina web de la seva Conselleria d'Educació.

Tingues en compte que en alguns casos trobaràs la informació en forma de llistat i hauràs de descarregar-te el document pertinent, mentre que en altres casos trobaràs un cercador que et permetrà aplicar diferents filtres com província, família professional o nivell formatiu.
 
Comunitat autònoma Notes de tall cicles FP
Andalucía Consultar
Aragón Consultar
Cantabria Consultar
Castilla - La Mancha Consultar
Comunidad Foral de Navarra Consultar
Comunitat Valenciana Consultar
Extremadura Consultar
Galicia Consultar
Islas Canarias Consultar
Región de Murcia Consultar