Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com escollir un centre d'FP

En el moment d'escollir un cicle formatiu, també hauràs d'escollir el centre on el realitzaràs. Per escollir bé un centre, cal tenir en compte els següents aspectes:
 
 • Titulacions que ofereix el centre. Veure totes les titulacions d'FP que ofereix, si són o no de la mateixa família professional. En el cas de matricular-te a un CFGM, és important que exploris els CFGS que ofereix el centre, i si aquests són de la mateixa família o estan relacionats amb el CFGM que vols cursar.
   
 • Les instal·lacions del centre. Tots els cicles formatius tenen una part teòrica i una altra més pràctica. Per poder realitzar bé la part pràctica es necessiten unes instal·lacions adequades, amb tots els materials i recursos necessaris.
   
 • Els centres de pràctiques. Una de les assignatures obligatòries en un cicle formatiu és la de FCT (Formació en el Centre de Treball). És important que sàpigues amb quines empreses té conveni el centre per poder realitzar les pràctiques i també informar-te d'aquestes empreses.
   
 • El cost dels estudis. El cost dels estudis varia en funció de si el centre és de titularitat pública o privada, i també, de tots els serveis que aquest ofereix.
   
 • Horaris. Has de saber si la formació s'imparteix en torn de matí o de tarda, i si aquest s'ajusta a la teva disponibilitat, ja que això determinarà la possibilitat de cursar els estudis a un centre o a un altre.
   
 • El professorat. El professorat diu molt d'un centre educatiu, és important que coneguis quins professors realitzen el cicle formatiu i la seva experiència, tant com a docent com l'experiència laboral relacionada amb el cicle del qual n'és professor.
   
 • Borsa de treball. Has de conèixer quina és l'oferta i la proposta d'empreses/centres/institucions que el centre té per a una posterior inserció en el món laboral, ja que aquesta formació es caracteritza per una preparació competencial molt específica per les professions en les quals t'estàs formant.
   
 • Serveis del centre. Els serveis complementaris del centre com: biblioteca, borsa de treball, aula de treball, servei d'orientació, també són importants.
   
 • Localització del centre. Si el centre es troba a molta o poca distància, com així també la connexió amb els mitjans de transport disponibles per accedir a ell pot ser un element que influeixi en la teva elecció final.

La majoria de centres de FP realitzen jornades de portes obertes durant la primavera, on ensenyen als seus futurs estudiants les instal·lacions i els estudis que ofereixen. Aquesta és una molt bona oportunitat per conèixer els diferents centres educatius i poder comparar i analitzar-los per prendre la decisió més encertada.
 

Informa't de tots eles cicles formatius que hi ha i troba el teu centre.