Orientació Acadèmica

Estudiar a Catalunya - Estudis postobligatoris

 • El sistema educatiu català ofereix una gran varietat d'estudis que permeten l'accés al món laboral exercint una gran varietat de professions.

  En el nostre apartat de sistema educatiu, pots trobar tota la informació dels diferents tipus d'estudis, la seva descripció, el seu accés i l'oferta específica de cada modalitat formativa.

  Per poder escollir bé uns estudis, a més de conèixer com accedir-hi, és molt important que reflexionis sobre el teu futur i la professió a la qual vols accedir. En el nostre apartat de com escollir uns estudis i una professió pots trobar els diferents aspectes a tenir en compte per fer bé el procés d'elecció d'uns estudis i una professió.

  El sistema educatiu, a més d'oferir una gran varietat d'estudis, també ofereix diferents modalitats en les que pots estudiar: presencial, semi-presencial (b-learning), a distància o online. Cada vegada es poden realitzar més cursos a distància o online, cosa que et pot afavorir l'accés als estudis si tens problemes de mobilitat geogràfica o dificultats per compaginar la teva feina amb uns estudis presencials.

  Estudiar suposa una inversió de temps i de diners. En els casos que els diners siguin una dificultat d'accés al sistema educatiu, pot accedir al sistema de beques i ajudes per finançar els estudis. Les administracions educatives ofereixen diferents beques per als diferents tipus de formació, i hi ha entitats privades que també ofereixen beques, algunes d'elles destinades a estudiants en risc d'exclusió social.

  A part de les beques, també pots accedir a una gran varietat de cursos gratuïts.

  Informa't de tota l'oferta formativa que tens al teu abast i troba el teu curs.
Cursos relacionats