Acte d'entrega

Orientadors d'Aragó, Castella-La Manxa, Catalunya, La Rioja, Madrid i Múrcia, guanyadors dels Premis Educaweb

Guanyadors de les diferents categories

El Foyer del Palau de la Música Catalana ha estat de nou l'escenari d'aquest esdeveniment al que han assistit més de 200 persones, entre professionals del sector, representants de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, ajuntaments d'altres municipis, i entitats i organitzacions privades.

L'acte ha comptat amb la participació de Mª Jesús Comellas, doctora en Psicologia i professora titular del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, i directora del curs de postgrau "Orientació i estratègies per al debat educatiu en el context familiar"; que ha parlat sobre l'orientació, els centres educatius i les famílies.

A continuació s'han donat a conèixer els guanyadors de les categories institucional, individual i per a joves. El primer premi de la categoria institucional ha estat per l'Asociación Profesional de Orientadores en Castilla-La Mancha amb el seu projecte "Cuadernos de Orientación para estudiantes", que han rebut el guardó de mans de Lynda Lacey, presidenta executiva de Cascaid, empresa anglosaxona patrocinadora dels Premis Educaweb. La Universidad San Jorge de Zaragoza ha obtingut la segunda posició amb els seus "Talleres grupales de Orientación Profesional" i finalment, Barcelona Activa ha aconseguit el tercer lloc pel seu  "Projecte de vida professional - Pro VP."
Quant a la modalitat individual, el primer guardó ha estat pel projecte "OrientaGuía: BloGuía para la Orientación" de Claudio Castilla Romero de Múrcia, que ha rebut el premi de mans de  Miquel Àngel Oliva, director general d'Abacus Cooperativa, que esponsoritza aquesta quarta edició dels premis. En segon lloc, s'ha premiat a Faustino Sánchez Guindo amb "Sistema CO.ME.FOR 2.0. Integración del COaching, MEntoring, FOrmación en el aula para la orientación" i en tercera posició a Andrés Muñoz Jiménez amb el seu projecte "Educación+Informática: Edumática."

En la categoria de projectes realitzats per menors de 35 anys, la iniciativa seleccionada ha estat la de "Generación Burbuja. Programa de radio de orientación" de Inmaculada Rosa Pina (Castella-la Manxa). Antoni Reig, director general de Juventud del Departament de Benestar Social i  Família de la Generalitat de Catalunya, ha fet entrega del guardó d'aquesta nova modalitat, convocada per primera vegada.

Clausurant l'acte, Lluis Font i Espinós, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s'ha dirigit als presents amb un breu parlament sobre la importància de l'orientació acadèmica i professional.

*Fotos de Jordi March.

Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
DEP
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Formación Universitaria
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?