Jurat

El jurat dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional està format per representants de l'acadèmia i professionals de prestigi reconegut en el camp de l'orientació, l'educació, la formació i el treball.

La seva col·laboració generosa aporta rigor tècnic i solvència a la labor d'avaluació dels projectes presentats als Premis Educaweb cada any.

A continuació, pots conèixer les persones que han conformat el jurat de la 15a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional.

 

Categoria Institucions, Professionals i Centres de Formació Professional

 

José Luis Durán Moyano. Enginyer Tècnic Industrial (UPC) i Enginyer Electrònic (UB). Director de l'Institut Escola del Treball de Barcelona i vicepresident de l'Asociación de centros de Formación Profesional FPEmpresa. Porta 28 anys dedicat a la docència i a la gestió i el lideratge d'equips en Formació professional, bona part d'ells compatibilitzant amb la docència universitària com a professor associat a la UPC i també amb l'exercici de la lliure professió com a enginyer.

Jaume Francesch. Psicòleg, psicopedagog, orientador i politòleg. Secretari general de la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE) i president de l'Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO).

Rebeca García Murias. Diplomada en Magisteri Llengua Estrangera (anglès), llicenciada en Psicopedagogia i doctora en Ciències de l'Educació, per la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC). Membre de la Xarxa Interuniversitària de Professorat d'Orientació (RIPO), i de la Network for Innovation in Career Guidance and Counselling in Europe (NICE). Sòcia de la International Association for Educational and Vocational Guidance (IAEVG); de l'Associació Espanyola d'Orientació i Psicopedagogia (AEOP); així com de l'Associació Interuniversitària de Recerca en Pedagogia (AIDIPE). En l'actualitat exerceix la seva funció investigadora i docent com a professora ajudant doctora en el Departament de Pedagogia i Didàctica, Àrea de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació (MIDE) de la USC.

Manel Merino. Pedagog, orientador, diplomat en professorat d'EGB i en Ciències Religioses, i màster en direcció de centres educatius. Cap del Servei d'Innovació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, i exdirector del Institut Torre Roja de Viladecans (Barcelona).

Jordi Riera. Catedràtic d'Educació i degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport (FPCEE) a Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL). Investigador principal del grup de recerca Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC).

 

Categoria Empreses

 

Benedetta Falletti di Villafalletto. Experta en voluntariat corporatiu, compromís social i mediambiental de les persones i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). També és directora de la Xarxa Voluntare i de projectes en Volies.

Josep Francí. Filòsof i consultor de formació i desenvolupament. Exdirector de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona. Exdirector general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.

Juan Jose Juárez. Responsable nacional del projecte d'orientació acadèmica i professional de la Fundació Bertelsmann. 

Clara Sanz. Secretària general de Formació Professional del Ministeri d'Educació i Formació Professional i experta internacional en orientació professional.

 

Altres persones que també van ser membres del jurat dels Premis Educaweb

 

Des d'Educaweb, recordem i agraïm la participació de totes les persones que, en algun moment de la història dels Premis Educaweb, van col·laborar en l'avaluació dels projectes presentats. Moltes gràcies a tots i a totes.

 

Categoria Institucions, Professionals i Menors de 35 anys amb projectes no aplicats

 

Manuel Álvarez (2013-2016). Professor emèrit del departament de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona (UB). Membre del grup de recerca Transicions Acadèmiques i Laborals (TRALS).

Josep Gallifa (2017-2020). Catedràtic en Psicologia i Educació de Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL). Investigador principal del grup consolidat Psicologia, Persona i Context.

Beatriz Malik (2008-2020). Professora d'Orientació Educativa i directora del departament d'Orientació Educativa, Diagnòstic i Intervenció Psicopedagògica (MIDE II-OEDIP) de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED).

Pere Marquès (2009-2018). Mestre, pedagog, economista i director de la xarxa d'educadors i del grup de recerca Didàctica, Innovació i Multimèdia (dim-EDU) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Juan Antonio Planas (2008-2014). Mestre i pedagog especialitzat en orientació escolar. Cap del departament d'Orientació de l'IES Tiempos Modernos de Saragossa. Fundador i expresident de l'Associació Aragonesa de Psicopedagogia i de la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE).

María Luisa Rodríguez (2008, 2012). Mestra i catedràtica d'Orientació Professional i Formació Professional a la Universitat de Barcelona (UB). Primera catedràtica d'aquest àmbit a Espanya i fundadora del Seminari Permanent d'Orientació Professional i l'Associació Catalana d'Orientació Escolar i Professional (ACO).

Soledad Romero. Professora titular d'orientació professional del Departament de Mètodes d'investigació i Diagnòstic en Educació a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Sevilla. Membre de la junta directiva de l'Associació Espanyola d'Orientació i Psicopedagogia (AEOP) i l'Associació Internacional d'Orientació Educativa i Professional (AIOE). Membre de la Xarxa Interuniversitària de Professorat d'Orientació (RIPO).

 

Categoria Empreses

 

Lucila García (2019-2020). Economista i MBA. Subdirectora general en la Fundació SERES. Societat i Empresa Responsable.

Enrique Sánchez (2018). Director general de l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), membre de la junta directiva de l'Institut de Consellers-Administradors (IC-A) i vicepresident del Consell d'Administració del grup empresarial Ezentis.

Tomás Sercovich (2017). Expert en relacions internacionals i management internacional per la Universitat de Belgrano i Bolonya.

Juan Carlos Tejeda (2017). Llicenciat en Dret i director d'Educació i Formació de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE). Ha exercit la major part de la seva carrera professional en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació.

 

 

Durant la cerimònia dels Premis Educaweb, també es lliuren altres guardons. Si vols conèixer els membres del jurat d'aquestes distincions, pots fer-ho a continuació.

 

Accedeix aquí per conèixer el jurat de la 7a Menció Ciutat Orientadora

Accedeix aquí per conèixer el jurat de la 10a Menció Enric Renau i Permanyer

 

 

Premio Educaweb CEPA Paulo Freire
Jaume Francesch (dreta) i Juan José Juárez, representants del jurat de les categories institucions, Professionals i Centres de Formació Professional; i Empreses, respectivament.  
Premio Educaweb categoría Profesional
Màrius Martínez, representant del jurat de la Menció Ciutat Orientadora. 
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  copec
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?