15a edició

Projectes d'orientació per impulsar l'FP i les carreres STEM


Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional reconeixen "aquells projectes que estableixen les bases de l'orientació del futur i que realment serveixen per satisfer les necessitats dels ciutadans d'aquesta societat que s'enfronta a nous reptes", ha assegurat el director d'Educaweb, Josep Lluis Segú, durant la cerimònia de la 15a edició dels guardons.
 
I és que l'orientació té el repte de posar a la disposició de les persones, tant joves com adultes, la informació i "els itineraris que permeten formar els professionals que necessitarem", ha afegit.
 
Justament els projectes d'orientació guardonats en la 15a edició dels Premis Educaweb s'han caracteritzat per promoure els estudis de Formació Professional i les vocacions cientificotecnològiques entre els estudiants, a través de diverses actuacions.
 
Et presentem els projectes guanyadors que pots consultar íntegrament en aquest enllaç.
 
 • El Premi IMPLIKA-Educaweb de la categoria de Centres de Formació Professional ha estat per al projecte Orienta en FP: Mirant al Futur, del Centre Integrat de Formació Professional Politècnic de Cartagena, a Múrcia.

  Es tracta d'una iniciativa d'orientació que, a través de diferents línies d'actuació, acompanya de manera integral l'alumnat i la ciutadania en l'elecció o redefinició del seu projecte de vida i professional.
 
 • El Premi Dualiza-Educaweb de la categoria Professionals, patrocinat per CaixaBank Dualiza, ha estat per a L'enginy (in)visible, de Núria Salán Ballesteros.

  Aquesta iniciativa desenvolupada a Catalunya promou les vocacions STEM entre les noies donant visibilitat a les dones inventores, científiques i creadores de solucions tecnològiques a través de diferents estratègies: xerrades a centres educatius, exposicions itinerants i vídeos, entre altres actuacions obertes a qualsevol territori.
 
 • El Premi Educaweb de la categoria d'Empreses, que s'entrega en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann, ha estat per al projecte Un repte per la ciència, de la Fundació SENER, que s'ha implantat a centres educatius de Madrid i el País Basc.

  El programa fomenta les vocacions cientificotecnològiques de l'alumnat de 12 a 14 anys de l'ESO a través d'una proposta de reptes reals relacionats amb l'enginyeria, que es duen a terme amb el suport dels voluntaris de l'empresa.
 
 • El Premi Educaweb 2022 de la categoria Institucions ha estat per a neoSKILLS RV. Simulador de realitat virtual per al diagnòstic i el desenvolupament de soft skills, desenvolupat per neoCK, The Human Revolution, una organització procedent d'Extremadura.

  Es tracta d'una iniciativa d'orientació que ofereix a l'alumnat de més de 14 anys una experiència en un entorn de realitat virtual que li permet conèixer i desenvolupar les competències transversals. El projecte s'ha implantat a centres d'Extremadura, Aragó i Navarra.


Bolonya, guanyadora de la 7a Menció Ciutat Orientadora

La Menció Ciutat Orientadora, que reconeix i visibilitza una ciutat del món que disposa d'un projecte integral i coordinat d'orientació acadèmica i professional, ha estat per a la ciutat metropolitana de Bolonya, a Itàlia. La Menció la concedeix Educaweb en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.
 
La ciutat italiana ha estat reconeguda pel seu Centro Risorse per l'Orientamento Maria Luisa Pombeni della Città metropolitana di Bologna, que promou una cultura orientadora compartida entre el sistema educatiu i formatiu de la ciutat, a través d'un ampli ventall d'iniciatives i serveis dirigits a millorar l'orientació de tota la ciutadania.

 

10 anys de la Menció Enric Renau i Permanyer

 
Aquest any se celebra la 10a Menció Enric Renau i Permanyer a la investigació social aplicada a l'educació, la formació i el treball, impulsada per D'EP Institut, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia i Educaweb.
 
La Menció ha estat per a Iniciativa Barcelona Open Data, una associació creada amb l'objectiu de promocionar la utilitat de les dades obertes entre els diferents col·lectius (administracions, empreses, ciutadania) per dur a terme investigacions de caràcter social.

 
Premio Educaweb 2022 Montse Oliveras y Josep Lluis Segú
Montserrat Oliveras, directora editorial i cofundadora d'Educaweb; Josep Lluis Segú, director d'Educaweb, i la periodista Marta Vives, durant el lliurament dels Premis Educaweb 2022.
Premio Educaweb 2022 - Centros de FP
Inmaculada Olivares i Eva María, professores de Formació i Orientació Laboral del Centre Integrat d'FP Politècnic de Cartagena, guanyador del Premi IMPLIKA-Educaweb de Formació Professional pel projecte Orienta en FP: Mirant al Futur.
Premio Educaweb 2022 categoría Profesional
Núria Salán Ballesteros, guanyadora del Premi Dualiza-Educaweb per a professionals, pel projecte d'orientació L'enginy (in)visible.
Premio Educaweb 2022 Instituciones
Jesús Martín i Rocío Pérez, director executiu i directora de desenvolupament de negoci de neoCK, respectivament, guanyadors en la categoria Institucions pel projecte neoSKILLS VR. Simulador de Realitat Virtual per al diagnòstic i desenvolupament de soft skills.
Premio Educaweb categoría Empresas
Rosana Madroñal, directora de la Fundació SENER, guanyadora del Premi Educaweb 2022 en la categoria Empreses.
Premios Educaweb 2022 - Mención Enric Renau i Permanyer
Lourdes Muñoz, cofundadora d'Iniciativa Barcelona Open Data, associació guanyadora de la 10a Menció Enric Renau i Permanyer; i Sílvia Amblàs, directora de l'Àrea d'Estudis de D'EP Institut.
Amb el patrocini de:
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
 copec
CaixaBank-Dualiza
Escuela Universitaria Formatic Barcelona
Institució Cultural del CIC
Fundación Bertelsmann
iFP
Joyfe centro profesional
Saló ensenyament
Amb el suport de:
Asociación Aragonesa de Psicopedagogía
Associació Catalana de psicopedagogia i orientació educativa i profesional
AEOP
Copoe
Diputació Barcelona
iaevg
Amb la col·laboració de:
Bagues-Mas Riera
Cuadernos de Pedagogía
El diari de l'Educació
fp empresa
Fundació Bofill
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
 Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?